Email: info@uvegvilag.hu

Digifol

Mi az a Digifol (Digitális fólia)?
A digitális – más néven intelligens – fólia egy célszerűen üveg vagy plexi felültre rögzíthető réteg, amely többfunkciós előnyökkel ruházza fel az alkalmazott térelválasztást. A hét rétegből álló, szuper vékony, flexibilis fólia rétegei között speciális folyadékkristály található, mely elektromos áram hatására megváltoztatja átláthatóságát, tejfehér állapotból víztisztává válik. A smart-film használatának nagy előnye, hogy a használatához nem kell kicserélnie az ablakokat, vagy üvegezett részeket, mivel a filmet a nappali, fürdőszoba, iroda bármely üveg felületére, vagy tetszőleges más üveg felületre utólagosan lehet felvinni. Bármilyen méretre és alakra vágható. Miután felhelyezték, a smart-film alig változtatja meg az üvegfelület általános kinézetét és az ablak átláthatóságát. 

Hogyan működik?
A fólia valójában egy különleges folyadékkristály lap, amelyet két oldalról egy-egy speciális fólia borít. Feszültségmentes állapotban a polimerben található folyadékkristály molekulák rendezetlenek, így a fény képtelen áthatolni a fólián, ekkor látjuk tejfehérnek, opálosnak. Feszültség alatt az elektromos tér hatására a folyadékkristály molekulák egy irányba rendeződnek, így a fény át tud jutni a fólián, ekkor látjuk átlátszónak.

Miért hasznos?
Energiatakarékos: A PEDOT anyagnak köszönhetően 40 % energiát is megtakaríthat a besugárzott hőből, elnyeli az UV sugarak 99%-át és az infrasugarak 90%-át. (A PEDOT fólia az ITO technológia továbbfejlesztett változata.)
Számtalan lehetőség: Figyelje meg otthonát vagy irodáját és a lehetőségek tárházát fogja látni a digitális vagy intelligens fólia felhasználására. Hasznos és szórakoztató is egyben.
Kényelem:A digitális fólia vezérlése nem csupán hagyományos kapcsolókkal lehetséges, hanem akár a saját mobil eszközéről, iOS és Android operációs rendszereken is.

Milyen területeken hasznosítható?
Érintőképernyő, Kirakatreklám, Épületreklám, Smart Film projekció
Minden olyan AV eszköz vagy szolgáltatás, ami a mai High-Tech piacon megjelenik és elérhető, azt Mi beszerezzük.
Elektromos függöny; privát tér elválasztás: A modern építészet térnövelő megoldásként nagy üvegfelületeket alkalmaz, ezért hasznos lehet az intelligens fólia használata.
Projektorral vetíthető felület: Projektorral vetíthető felületként a Digifol intelligens fólia kiemelkedő képminőséget biztosít, így nem marad le a fontos részletekről.
Interaktív iroda vagy szoba: A digitális fólia jól integrálható információ technológiai eszközökkel, így interaktív helyiség kialakítására is alkalmas.
Bel és kültéri épület dekoráció: A digitális vagy intelligens fólia tetszés szerint formára szabható, így rendkívül igényes dekoráció készíthető belőle.
Szabályozható fényerejű vetítővászon: A reklámfelületként használt, vagy más okból megvetített fólia szabályozható fényerejű vetítővászonként funkcionál.
Kirakat reklám: A kirakatüveg teljes egészében vagy részben történő fóliázásával igény szerint megvetíthető reklámfelületet kapunk.
Reklám és marketing: A Digifol digitális fólia felhasználási lehetőségeinek csak a képzelet szab határt. Látványos megoldások kiváló alapanyaga.
Pormentes szoba: A fólia statikusan magához vonzza a levegőben lévő finom porszemcséket, ezért pormentes szoba kialakítására is ajánlott.
Érintőképernyőként is használható: Költséghatékonyan alakítunk ki az intelligens fólia használatával látványos TouchScreen rendszereket, amikhez a szoftveres és hardveres részt is biztosítjuk.
Lézer gravírozás: Lehetőség nyílik arra, hogy bármilyen minta, forma, design, logó, felirat elkészíthető legyen, egyedülálló látványhatást kölcsönözve ezzel!

Üveg és a Körülötte levő világ