Ezzel a termékcsaláddal hiánypótló megoldással jelentkezünk a magyar építőipari piacon. Nem kell felesleges merevítő oszlopokat és összekötő elemeket elviselnünk a szabad kilátás útjában. Teljes egészében kitudjuk nyitni teraszunkat, balkonunkat és zárt állapotban is megfelelő a kilátásunk, hiszen nincs semmi, ami zavarna bennünket. Minden évszakban használhatjuk az így megnövekedett lakásunk, házunk plusz alapterületét. Az eddig csak részben használt területek még hasznosabbak lesznek, hiszen kizárjuk az időjárás változásait. Lesz hely a virágoknak, biliárd asztalnak stb., zord időben is elválasztja, védi otthonunkat.
Telepítését szakembereink végzik, felmérés, egyeztetés után megoldást javasolnak, majd a gyártás és beépítés után máris használni lehet a Balkon-Világ Lapozható üvegfal rendszer által nyújtott előnyöket.
A Balkon-Világ nem hőszigetelő rendszer, de a 8 mm-es edzett biztonsági üveg által nyújtott védelem elegendő, hogy az eddig nem tapasztalt lehetőségeket a legkülönbözőbb időjárási körülmények között is kipróbálhassuk.

A rendszer kétféle kialakítással rendelhető, az alapvető funkció (határolás és nyithatóság) marad mindkét kialakításnál, vagyis a balkonnál és a télikertnél is.

Balkon-Világ 

proba2

2-4-6 m kiosztással rendelhető, a magassága 3 méteres, függesztő sínes szerkezetű, alul csak egy minimális megvezetés tartja a helyén az üvegtáblákat. Terasz kialakításánál természetesen középzáras kilincses, ellendarabos megoldással egy praktikus, zárható ajtót kapunk. Balkonok esetében még ez sem gátolja a kilátást, az üvegtáblák egymáshoz sorolásakor átlátszó szilikon profilt alkalmazunk, hogy a szél még itt se találjon utat.
Térelválasztóként alkalmazva az alsó vezető kiemelkedik a padozat síkjából, még a részleges lesüllyesztés után is, ezért ebben az esetben rámpával segítjük a biztonságos közlekedést.

Balkon-Világ Plusz

4-6 m kiosztással rendelhető, maximum 5 db-os osztással, magasság 3,5 m, alsó sínes szerkezetű, felül csak egy minimális megvezetés tartja a helyén az üvegtáblákat. A legfontosabb különbség a Balkon-Világgal szemben, hogy ez a rendszer csak oldalra tolható, pl. a maximális 5 db-os osztás esetén, az első üvegre tolódik a többi üvegtábla. A belső zár kialakítása alkalmassá teszi biztonsági határolóként alkalmazva is. Balkonok estében még ez sem gátolja a kilátást, az üvegtáblák egymáshoz sorolásakor átlátszó szilikon profilt alkalmazunk, hogy a szél még itt se találjon utat.
Térelválasztóként alkalmazva az alsó vezető nem emelkedik ki a padozat síkjából, ezért a biztonságos közlekedést nem akadályozza.

A lehetséges nagy magasság miatt (3.5 m) 8-10 mm edzett (ESG), biztonsági üveget alkalmazunk. Az alsó terhelhetőség nagy előny, a fogadó szerkezetnek nem kell tartania az üveg súlyát. Ezáltal lehetőség van egy könnyedebb, kevesebb anyagból lévő tartószerkezet készítésére.

Balkon-Világ Plusz alkalmazásakor fokozottan kell figyelni a az áthaladási szélesség megmaradására. Lehetőség szerint a parkoló állás az áthaladási szélességen kívül legyen, ebben az esetben ténylegesen megmarad a nyílás teljes szélessége.

Térelválasztóként alkalmazva az alsó vezető nem emelkedik ki a padozat síkjából, ezért a biztonságos közlekedést nem akadályozza.

A lehetséges nagy magasság miatt (3.5 m) 8-10 mm edzett (ESG), biztonsági üveget alkalmazunk az alsó terhelhetőség nagy előny, a fogadószerkezetnek nem kell tartani az üvegsúlyát. Ezáltal lehetőség van egy könnyedebb, kevesebb anyagból lévő tartószerkezet készítésére. Termek elválasztására való alkalmassága függ attól, hogy az első üveg tag mellé sorolt üvegek nem befolyásolják az áthaladási méretet. Amennyiben a teljes szélesség plusz a parkoló mérete úgy a teljes szélesség átjárható.