Az építőipari kivitelezésben talán a korlátok mentek át a legnagyobb műszaki változásokon. Elmaradtak a súlyos rögzítő elemek, oszlopok. A rögzítési lehetőségek alsó és oldalsó vonalban helyezkednek el, lehet egybe függő és szakaszos vonal menti, valamint oldalsó pontmegfogásos. A látómezőben nincs semmi, csak a kapaszkodó, természetesen lehet választani fa és fém kapaszkodó elemmel is. Kapaszkodó nélkül az üvegtípusát kell megváltoztatni, az ESG/VSG ebben az esetben nem megfelelő, ha valami extrém külső fizikai hatásra eltörik mind a két üveg, akkor a nincs semmi, ami a kizuhanást meggátolja. A megrendelő mégsem szeretne kapaszkodót, mert a kilátásban zavarja, van rá lehetőség, hogy teljesen vagy részben elhagyhassuk  a kapaszkodót. Ebben az estben az  üvegszerkezetnek a támadó oldal felől (terasz estében a belső oldal), ESG (edzett), legyen, viszont a másik oldal TVG (hő erősített).
Így az üvegek, hiába törnek el az eltérő töréskép miatt nem omlik össze a korlát. Természetesen ki kell cserélni, hiszen törött, de nem történik baleset.

Már a tervezéskor gondoljon ezekre könnyed, karcsú és biztonságos korlát megoldásokra, melyekkel új arculatot kap terasza, emeleti feljárója.

Amennyiben oszlopos korlát az igény, természetesen mindenben rendelkezésükre állunk.

Ízelítő elkészült korlátainkból: